Deze conceptauto rijdt op zonne- en windenergie

mercedes_1Rijdt jouw auto in de toekomst op windenergie en zonne-energie, zonder dat je daarvoor lompe zonnecellen of rare windmolentjes op je mooie bolide hoeft te bevestigen? Mercedes laat met een conceptauto zien dat dit wellicht ooit mogelijk is.

De Mercedes-Benz Vision G-Code conceptauto is uitgerust met een bijzondere lak. De lak – met de naam ‘voltaïsch zilver’ – vangt zonlicht op en zet dit om naar elektriciteit. Vervolgens wordt deze elektriciteit door interne systemen gebruikt. De auto kan dus gezien worden als één groot zonnepaneel.

mercedes_2

mercedes_3

Maar dat is niet het enige. De lak kan door wrijving met de wind een elektrostatische lading krijgen. Dit wordt vervolgens weer afgetapt door verschillende auto-onderdelen. In zekere zin rijdt deze conceptauto dus ook op windenergie.

Hoewel de meeste conceptauto’s vrij onrealistisch is, is de Vision G-Code dat niet. De meeste vernieuwingen in deze auto worden binnen tien jaar verwacht. Zo is de G-Code te starten met een smartphone-app. Daarnaast is deze conceptauto uitgerust met een infraroodscanner, GPS, radar en 3D-camera’s. Ook handig: lucht wordt automatisch gezuiverd. Koeienstront, smog en andere rare chemische luchtjes dringen niet meer de auto binnen. En dan vergeten we nog dat er allerlei sensoren in de stoelen zijn verwerkt die monitoren of je het niet te koud hebt en of je gemasseerd moet worden.

Meer foto’s bekijken? Neem een kijkje op de website van Gizmag.

Bronmateriaal:
The paint on the Mercedes Vision G-Code concept harvests solar and wind energy” – Gizmag

Contact

Dousma Beheer B.V. houdt zich bezig met het beleggen van vermogen, oprichten van, deelnemen in en beheren van andere vennootschappen. Op onze linkdirectory vind u websites die bijzonder handig zijn. Op deze website verzamelen wij handige links onderverdeeld in rubrieken.

Dousma Beheer B.V.
Hillen acker 3
1965 TA Heemskerk
Nederland
T. +31-(0)251 234200
F. +31-(0)0251 252788
G. +31-(0)653395265
E: info@dousma.org
W: www.dousma.org
Advertenties

Over Peter Dousma

Just ask me...
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s