Uw mobiele telefoon opladen met het wifi-signaal; nieuw apparaatje maakt het mogelijk

oplader

Als het aan onderzoekers van de Duke Universiteit ligt, hoeft u uw telefoon nooit meer – heel ouderwets – met behulp van een snoertje en stopcontact op te laden. De wetenschappers ontwikkelden een apparaat dat wifi-signalen omzet in energie en waarmee uw telefoon dus draadloos kan worden opgeladen.

Het apparaat zet microgolven – draadloos – om in energie die gebruikt kan worden om de accu van uw telefoon of andere kleine elektronische apparaten op te laden. Het apparaat werkt ongeveer net zo als een zonnepaneel dat energie uit licht omzet in elektriciteit. Alleen gebruikt dit apparaat heel andere energiebronnen: onder meer signalen van wifi en satellieten. Net als de zonnepanelen weet het apparaat een efficiëntie van zo’n 37 procent te behalen.

De onderzoekers maakten voor de ontwikkeling van het apparaat gebruik van metamaterialen: structuren die verschillende vormen van energie die opgeslagen zit in golven, op kunnen vangen en voor praktische doeleinden kunnen inzetten. Met enkele aanpassingen zou het mogelijk moeten zijn om het energie-verzamelende metamateriaal in een telefoon in te bouwen. De telefoon zou dan op het moment dat deze niet gebruikt wordt, draadloos op kunnen laden.

Ons onderzoek laat een simpele en goedkope manier zien om elektromagnetische energie te verzamelen,” stelt onderzoeker Steven Cummer. “Het mooie van het ontwerp is dat de basale bouwblokken zelfvoorzienend zijn en elkaar aanvullen. Men kan simpelweg meer bouwblokken toevoegen om de hoeveelheid verzamelde energie te vergroten.”

Bronmateriaal:
Wireless Device Converts “Lost” Energy into Electric Power” – Duke.edu
De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door Duke University.

Contact

Dousma Beheer B.V. houdt zich bezig met het beleggen van vermogen, oprichten van, deelnemen in en beheren van andere vennootschappen. Op onze linkdirectory vind u websites die bijzonder handig zijn. Op deze website verzamelen wij handige links onderverdeeld in rubrieken.

Dousma Beheer B.V.
Hillen acker 3
1965 TA Heemskerk
Nederland
T. +31-(0)251 234200
F. +31-(0)0251 252788
G. +31-(0)653395265
E: info@dousma.org
W: www.dousma.org
Advertenties

Over Peter Dousma

Just ask me...
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s