Auto zoekt zelf een parkeerplek, terwijl bestuurder al is uitgestapt

autonoom_parkeren

Op zoek gaan naar een parkeerplek is binnenkort verleden tijd. Volvo heeft een concept ontwikkeld voor autonoom parkeren. De conceptauto vindt zelf een lege parkeerplek en parkeert zichzelf in, zonder dat de bestuurder in het voertuig zit. Een revolutie! De bestuurder moet zijn smartphone gebruiken om de service te activeren. De auto is uitgerust met diverse sensoren en camera’s, zodat het voertuig geen mensen verwondt of andere auto’s raakt. Wanneer de auto eenmaal een lege parkeerplek heeft gevonden, stuurt het voertuig een bericht naar de smartphone. Hierdoor kan de bestuurder zijn auto weer terugvinden.

De nieuwe techniek kan veel tijd en frustraties besparen. “De bestuurder stapt uit bij de ingang van een parkeergarage en de auto doet de rest van het werk”, vertelt veiligheidsadviseur Thomas Broberg van de Volvo Car Group.

Hoe het werkt? Dat is goed te zien in onderstaande video.

Vehicle 2 Infrastructure

De nieuwe techniek van Volvo kan in theorie werken in bestaande parkeergarages, maar dan moeten deze garages wel uitgerust worden met het ‘Vehicle 2 Infrastructure‘-systeem. Dit systeem bestaat uit een aantal radiozenders. Deze zenders vertellen de auto welke plekken in een parkeergarage nog vrij zijn.

Autonoom sturen

Volvo werkt hard aan autonome functies in haar auto’s. Zo zal de nieuwe Volvo XC90 in 2014 uitgerust worden met autonoom sturen. Het zal nog wel even duren voordat autonoom parkeren wordt geïntegreerd in toekomstige Volvo-auto’s. Dan moet het systeem eerst nog verder verbeterd worden.

Bronmateriaal:
Volvo Car Group demonstrates the ingenious self-parking car” – Volvo

Contact

Dousma Beheer B.V. houdt zich bezig met het beleggen van vermogen, oprichten van, deelnemen in en beheren van andere vennootschappen. Op onze linkdirectory vind u websites die bijzonder handig zijn. Op deze website verzamelen wij handige links onderverdeeld in rubrieken.

Dousma Beheer B.V.
Hillen acker 3
1965 TA Heemskerk
Nederland
T. +31-(0)251 234200
F. +31-(0)0251 252788
G. +31-(0)653395265
E: info@dousma.org
W: www.dousma.org
Advertenties

Over Peter Dousma

Just ask me...
Dit bericht werd geplaatst in Artikel en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s